Σ'αυτόν τον ευλογημένο τόπο, ο καλύτερος ζωγράφος θα μπορούσε να αποτυπώσει σε έναν καμβά, αυτά που ο Θεός, απλόχερα δημιούργησε σε αυτήν την πανέμορφη μεριά της Ελλάδας.

Κρυστάλλινα νερά με αποχρώσεις του πράσινου, μαγευτικές παραλίες που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε από εξωτικά μέρη, ηλιοβασιλέματα γεμάτα από ερωτισμό, είναι μερικές από τις πολλές εναλλαγές εικόνων και χρωμάτων που θα δείτε στην Σάρτη και την γύρω περιοχή.

 
 
 

   

Η Σάρτη είναι χτισμένη στις ανατολικές ακτές της χερσονήσου της Σιθωνίας. Πήρε το όνομά της από την ομώνυμη αρχαία πόλη που βρισκόταν στην ίδια θέση. Το όνομα "Σάρτη" το συναντάμε στον Ηρόδοτο, ο οποίος αναφέρει την αρχαία πόλη σαν σταθμό της εκστρατείας του στόλου του Ξέρξη.

Η Σάρτη υπήρξε μέλος της Αθηναϊκής Συμμαχίας.

Δεν γνωρίζουμε τον χρόνο ή την αιτία της καταστροφής της. Τον 14ο αιώνα αναφέρεται στην περιοχή, χωριό που λεγόταν Σάρτη. Μετά το 1922, κατοικήθηκε από μικρασιάτες πρόσφυγες.

Σήμερα η Σάρτη αποτελεί τουριστικό κέντρο όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την ομορφιά της φύσης, συνδιάζοντας βουνό και θάλασσα. Τα πρασινογάλαζα νερά, η λευκή άμμος, οι φιλόξενοι κολπίσκοι, οι μοναδικές ακτές που τις προστατεύουν γραφικοί βράχοι, μαγεύουν τον επισκέπτη και χαράσουν αλησμόνητες αναμνήσεις στους φίλους της θάλασσας. Το μέρος είναι ιδανικό για surfing, θαλάσσιο σκι, ψάρεμα και βόλτες με βάρκα στις γύρω παραλίες.

Η φιλοξενία των κατοίκων είναι δεδομένη. Τα εστιατόρια και οι ψαροταβέρνες που υπάρχουν στο χωριό, προσφέρουν παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και φρέσκα ψάρια. Απολαύστε τον καφέ ή το παγωτό σας στις καφετέριες και ζήστε το ρυθμό της έντονης νυχτερινής ζωής.

Στα ενοικιαζόμενα δωμάτια-studios μας, θα έχετε άνετη και ευχάριστη διαμονή.